Ruch oporu
Buntownik
Ostatnio podczas konferencji prasowej Summer Glau powiedziała "Jestem też pełna nadziei, że stacja zamówi trzeci sezon.Wszystko zależy od oglądalności."
Można też z tego wnioskować,że Cameron nie zginie w ostatnim odcinku 2 sezonu.
Zapewne zostanie zlikwidowana a ostatnim odcinku serialu, a w jakim sezonie to już inna bajka. Wszak może być i 5 sezonów czego bym bardzo chciał. Moze się też zdarzyć ze zakończenie 2 sezonu będzie otwarte i niedopowiedziane ale 3 sezon nie powstanie To by było chyba najgorsze rozwiązanie.
3 seria na 90% nie powstanie. Oglądalność odcinka 14 po długiej przerwie była gorsza niż najbardziej pesymistyczne założenia fanów. Przed przerwą oglądalność utrzymywała się na poziomie bodajże 5.5 - 5.7 milionów widzów. Odcinek 14 miał ich już tylko 3.9 mln, a w połowie odcinka nawet 3.52 mln. Najgorsze jest to, że tylu widzów przestało go oglądać w trakcie trwania. Tak więc cieszmy się ostatnimi odcinkami bo 3 serii nie zobaczymy już raczej nigdy
Buntownik
No fakt.Ale wszystko może się odwrócić ponieważ ma być teraz więcej akcji.
Liczę że Terminator S. wskrzesi zainteresowanie tematem. Wszystko wyjaśni jeszcze 2 cześć 2 sezonu. Cholera, zawsze o być albo nie być, serialu musi decydować oglądalność. Rozumię że chodzi o pieniądze itp. Ale jednak jest to całkowite olanie fanów...
Buntownik
Nie dziwie się,że mała była oglądalność tego odcinka.Ponieważ nie było tam dużo akcji no nie? Ale podobało mi się to jak w momencie gdy Sarah śniła a Reese powiedział "Musisz być silniejsza,musisz przetrwać"//trochę obciąłem // to z jedynki nie? Po prostu to mi się podobało.
Kamil napisał:
Najlepiej było by chyba przenieś serial do innej stacji ale to chyba mało realne
hah, by stacja odkupiła seria to musi byc on dla niej wartosciowy. A po co kupowac coś co nie przynosi zysków ? Choc moze tak być że stacja kupi serial by u siebie go wypromować na hit, cośjak by ło z programem Kuba Wojewódzki w polsacie i potem w TVN.
A w ogóle co sie stało z tą oglądalnościom Przecież pilot miał chyba 18mln widownie a 1 sezon średniom 11mln A czytałam że 2 sezon miał dobre recenzje wiec chyba to wszystko wina nieudolnej polityki Foxa bo nie wiem co to innego może być
Sezon 1 cał byl taki eksperymentalny, biorąc pod uwage że liczył tak mało odcinków. Widac sprawdził sie bo powstał sezon 2, na który planowano więcej epizodów. I jak dla mnie sezon 2 jest lepszy, tzn znamy juz bohaterów itp i można rozkręcić akcje. Stacja ewidentnie zawaliła.
Ja też wierzę że powstanie sezon 3. Choć wszystkie dowody sia temu przeciwne ja mam takie przeczucie, tyle. A nawet jeśli jednak sezon 2 będzie ostatnim to kiedyś powstanie jeszcze serial terminator, zapewne bazujący na części 4 filmu i dalszych.
Gość
Wątek dość stary ale znalazłem ostatnio petycję do FOX'a o kontynuację serii TSCC, więc może warto dorzucić swój wpis...
http://www.savethescc.com/petition/index.php
Tym bardziej, że Thomas Dekker w jednym z wywiadów na Annual Toronto FanExpo mówi o anulowaniu serialu ale też zostawia nadzieję fanom TSCC (31-08-2009). Zresztą sprawdźcie sami:
http://thetvaddict.com/2009/08/31/exclu … y-be-back/