Ruch oporu
Zastanawia mnie sposób w jaki T-1000 przeteteleportowa³ siê do naszego czasu. Jako obiekt z p³ynnego metalu skóry raczej imitowaæ nie da rady ? A zasada ¿e teleportowaæ mo¿e siê tylko co¶ w otoczce ¿ywej tkanki jest jasna i klarowna. Wyja¶nienia ¿e to nowy teleport umo¿liwia wys³anie te¿ rzeczy nieorganicznych wydaje siê byæ zupe³nie mijaj±ce siê z prawd±. Chyba ¿e tysiak by³ poro¶niêty skór± i straci³ j± w chwili pierwszej przemiany ?
My¶lê, ¿e pokrycie T-1000 ¿yw± tkank± tylko do teleportacji by³oby najlepszym t³umaczeniem chocia¿ moim zdaniem powinno byæ pokazane w filmie jak po teleportacji tkanka jest usuwana czy co¶ w tym stylu. W której to czê¶ci Arni wyt³umaczy³, ¿e tylko ¿ywa tkanka mo¿e byæ teleportowana? Nie pamiêtam tego ale je¶li by³o to w T3 to w T1 i T2 prawdopodobnie nikt jeszcze siê nie zastanawia³ nad tym.
Oj by³a o tym mowa ju¿ w T1. Kylie opowiada³ o tym Sarze. Ona sie dziwi³a ¿e skoro tylko ¿ywa tkanka to jak maszyna mog³a przej¶æ, no i t³umaczy³ ¿e jak jest pokryta ¿wy± tkank± to mo¿e. Wiêc ta zasada obowi±zuje wszystkie filmy i jest do¶æ rozpoznawalnym znakiem ¶wiata terminatora. Co do teleportacji T-1000 to pomys³u nie mam...
A mnie jeszcze rozwala to ¿e choæ ca³y jest z metalu to potrafi z niego formowaæ ubrania, czyli co¶ co z metalu nie jest. Wtpie abz nawet w fikczjnej pryzsyoðci istnia metal ktrz potrafi zamieniæ siê w tkaninê
Buntownik
Wed³ug mnie T-1000 mia³ zamiennik ¿ywej tkanki co¶ w rodzaju syntetycznej tkanki,której struktura by³a prawie identyczna jak ¿ywej tkanki.Dziêki temu móg³ cofn±æ siê w czasie.Aaa!! ten zamiennik móg³ mieæ grubo¶æ 0.5 mm dlatego nie by³o tego widaæ jak ju¿ t-1000 by³ w odpowiedniej czasoprzestrzeni no i ten odpowiednik móg³ ulec zniszczeniu po nabraniu formy innego cia³a.
Tak czy siak nie jest to wyja¶nione. I choæ nie wiem co by¶my nie robili ju¿ nic sie nie zmieni. Zreszt± nie bawmy siê w tetryków i nie ma co sie takich detali czepiaæ, mo¿emy przymkn±æ oko i cieszyæ siê akcj±